Thuis arrow Wedstrijd verslagen arrow Zomer 3D Artemis Lelystad
Zomer 3D Artemis Lelystad Print E-mail
lelystad-043.jpg

Artemis Lelystad heeft een lange traditie in het organiseren van 3d wedstrijden. Ongeveer 20 jaar geleden begon men met een winteranimal . Eerst alleen voor eigen leden en wat gasten .Hierbij werd geschoten op pluche en zelfgemaakte beesten Omdat er veel belangstelling van andere schutters was werd er een officiële wedstrijd van gemaakt, sinds 1997 kwam daar ook een tweedaagse zomeranimal bij.

Artemis heeft als enige vereniging in Nederland een schiethal, een veld voor fita’s en een bos op één locatie. Het veld is ruim genoeg voor meer dan 100 tenten en caravans. Omdat het terrein nog al afgelegen ligt is er geen stroom of waterleiding. De stroom word opgewekt door een generator en de drinkwatermaatschappij zorgt met mobiele tanks voor water. Ondanks dat het bos op nieuwe poldergrond staat is het verassend gevarieerd. Het bos ligt buiten Lelystad zodat je weinig last hebt van wandelaars die door het parcours lopen.

14 en 15 juni vond hier de zomer 3d plaats. Er was een parcours uitgezet van 35 doelen. De parcoursbouwers weten alle mogelijkheden van het terrein goed te benutten zodat er een gevarieerd parcours ontstaat. Er staan ook nog wel eens doelen op de wat langere afstand van 60 tot 70 meter. Het unieke van Lelystad is dat er altijd een aantal bewegende doelen zijn. Een aantal hiervan is elektrisch en een paar mechanisch zoals een paar eendjes die ergens uit het riet komen opduiken of een vliegende arend. Helaas zijn deze doelen vaak hunter doelen zodat je maar één pijl mag schieten. Bij deze bewegende doelen staan meestal leden van de vereniging om ze te bedienen.

Een aantal van de doelen, vooral de grote, is zelf gemaakt. De overige doelen zijn Delta mc Kenzie Eleven en Rinehart en zijn van goede kwaliteit. Er word veel werk gemaakt van extra’s bij de doelen zodat je niet alleen maar plokje beestje hebt. Zo word er geschoten vanuit omgevallen bomen, een boomstam hangend aan kettingen, een jachthut of een paar op elkaar gezette wagens. Regelmatig kom je plusmin , hunter of andere verrassings doelen tegen. Het parcours bestaat uit drie lussen zodat je regelmatig langs de catering komt. De catering was overigens uitstekend verzorgd.

Vrijdagavond kon iedereen die dit opgegeven had deelnemen aan een nasi- maaltijd en op zaterdag was er een goedverzorgde BarBQ geregeld. s’Morgens kon men vanaf 7 uur ontbijten met roerei en spek en zo.

lelystad-022.jpg Zaterdag morgen word eerst iedereen welkom geheten door de wedstrijdleider. Gelukkig is er een microfoon zodat alles nog een beetje verstaanbaar is. Het openingsschot word gelost door de loco burgemeester van Lelystad die het bord beter wist te raken als de commandant van fort erfprins. Niet zo vreemd als je hoort dat zijn naam de Jager is. Alle groepjes werden naar hun doel gebracht en de wedstrijd kon beginnen. In de zomer staan er op de open plekken in het bos nogal veel brandnetels. De organisatie heeft op heel veel plekken z’n best gedaan om zo veel mogelijk weg te maaien. Veel doelen staan in het bos waar door de schaduw geen onkruid staat. Tussen 5 en 6 uur zijn de meeste schutters binnen .

Zondag begint de wedstrijd om 9 uur. Er zijn meer hunterdoelen en op diverse plaatsen is het parcours aangepast. De eindtijd van 16.00 u word door iedereen makkelijk gehaald. Bij de prijsuitreiking word medegedeeld dat de winteranimal voor het eerst verdeeld gaat worden over twee dagen. Dit om meer schutters de gelegenheid te geven om zich in te schrijven voor de winteranimal. Soms was de inschrijving na 3 dagen al vol.

Na de goede ervaringen met de zomeranimal zien wij al vol verwachting uit naar de winter.

Legolas

Reacties van andere 3d schutters

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties geven.
Log in of registreer.

3dschieten.nl , lekker interactief!

< Vorig   Volgend >

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.